torstai 1. marraskuuta 2007

Kallio hakee voittovauhtia Valencian päätöskisaan

MotoGP-sarjan kauden viimeinen MM-osakilpailu koittaa tulevana viikonvaihteena Espanjan Valenciassa. Mika Kallio odottaa toiveikkaana sunnuntaina ajettavaa 250-kuutioisten luokan kilpailua. 
Perinteiseksi MM-sarjan päätökseksi muodostuneen Valencian nelikilometrinen rata ei ole kaikkien kuljettajien suosikkeja. 
- Tämä on tuttu rata jo monen vuoden takaa, mutta ei tämä kuulu minunkaan suosikkeihini. Rata on yleensä sopinut KTM:n pyörälle, ja itsekin olen ollut täällä hyvässä vauhdissa. Nyt olisi taas tarkoitus yltää kärkivauhtiin, urallaan yhden voiton ja kakkossijan Valenciasta saavuttanut Mika Kallio totesi. 
- Rata-alue on kuin iso stadion. Katsomot kiertävät koko rataa ja yleisö näkee yhdeltä istumalta melkein kaikki paikat. 
- Tämä on erittäin katsojaystävällinen rata, joten ei ihme, että kisapäivän liput myydään loppuun jo hyvissä ajoin ennen kisaa. 
Heti perjantaina vauhtiin 
Kauden jälkimmäisellä puoliskolla Red Bull KTM-tallin kuskit, Mika Kallio ja japanilainen Hiroshi Aoyama, ovat haastaneet vauhdillaan kaikki varttilitraisten huippukuskit. 
Kallion saldona loppukaudelta on kaikki palkintopallin sijoitukset, ja se historiallinen osakilpailuvoitto lohkesi Japanin GP:stä. 
- Myös edellisessä kisassa Malesian Sepangissa vauhti riitti aivan kärkeen, joten lähtökohdat ovat lupaavat. Lähdemme perjantaina liikkeelle samoilla jousitus- ja runkosäädöillä, joita käytimme Malesiassa. 
- Viikonlopun menestyksen kannalta olisi tärkeää, että löytäisimme hyvän vauhdin ja nopeat säädöt heti perjantain harjoituksissa ja ensimmäisessä aika-ajossa. Siitä olisi sitten helpompaa rakentaa paketti voittokuntoon sunnuntaiksi. 
250-kuutioisten ensimmäinen aika-ajojakso käynnistyy perjantaina kello 16.05. Eurosport näyttää perjantain ja lauantain aika-ajot suorina lähetyksinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti