keskiviikko 14. marraskuuta 2007

Suomi johtoon Sixin toisena päivänä


Enduromoottoripyöräilyn MM- joukkuekilpailun toisen kisapäivän suomalaisesitys oli vakuuttava kaikilla kuudella erikoiskokeella. Suomi nousi kilpailun kärkeen toisena ajopäivänä Chilen La Serenassa.
Vielä avauspäivää hienokseltaan hallinnut Ranska joutui päästämään Suomen ohitseen reilun kahden minuutin erolla. Kolmantena ajava Italia on jäänyt Suomesta 2.28 ja neljäntenä oleva Ruotsi 5.40 minuuttia.
- Nämä tulokset perustuvat  vielä omiin laskutoimituksiimme, mutta tuskinpa ne ainakaan suuremmin muuttuvat, kunhan kisajärjestäjät saavat omansa myöhemmin viralliseen kuntoon, kertoi Sixillä Suomen joukkueen johtoportaaseen kuuluva Pekka Kulju.
Yleiskilpailun kärkipaikasta kisaava ja enduro 2-luokkaa johtava Juha Salminen ajoi pohja-ajat heti päivän kahdelle ensimmäisellä erikoiskokeelle, jolloin Suomi ohitti samalla Ranskan.
- Päivä alkoi hyvin ja jatkui samaan tahtiin loppuun asti. Ajollisesti ihan hyvä suoritus, vaikka tämä 450-kuutioinen pyörä kaipaakin yhä vielä vähän totuttelua osaltani, kertoi Salminen.
Salmisen KTM-tallikaveri, 3-luokassa ajava Marko Tarkkala tuskaili vielä avauspäivänä takajousituksen kanssa. Tiistaina tahti oli siltäkin osin aivan toista luokkaa.
- Eihän se pyöriemme jousitus ole vieläkään aivan täydellinen, mutta ajamme nyt näillä säädöillä tämän kisan loppuun asti, vahvisti Salminen.
Salmisen ja Tarkkalan tavoin KTM:llä kilpaileva Jari Mattila teki jälleen hyvää jälkeä 1-luokan välittömässä kärjessä. Kakkosluokan Honda-kuljettaja Petri Pohjamo ja suurimman luokan Husaberg-pilotti Valtteri Salonen täydensivät  vauhdikkaan päivätyön.
Remes vaikeuksissa
Joukkueen kuudennen kuljettajan Eero Remeksen vaikeudet sen sijaan jatkuivat edelleen tiistaina. Remeksen Honda-pyörää ei saatu käynnistettyä loppuhuollossa.
- Pahimmassa tapauksessa Remes ei pääse jatkamaan kisaa keskiviikkona, jonka jälkeen meillä ei olisi enää varaa yhteenkään virheeseen ja epäonnistumiseen, kun päiväkohtaisiin yhteistuloksiin lasketaan mukaan viisi parasta suoritusta, muistuttaa Kulju.
Salminen uskoo, että Remeksellä on edelleen mahdollisuus jatkaa kisaa.
- Se nähdään tietenkin lopullisesti vasta keskiviikkona kisapäivän alkaessa. Remeksen pyörässä on ilmeisesti venttiilivika. Jos pyörä saadaan aamulla liikkeelle, niin se on pidettävä käynnissä koko ajopäivän ajan.
Kaksi ensimmäistä päivää lähinnä pehmeällä hiekalla ajetun Sixin luonne muuttuu keskiviikkona melkoisesti.
- Seuraavat kaksi päivää ajetaan vuorostaan kivikkoisemmassa maastossa. Tosin niihinkin päiviin mahtuu yksi alkuviikosta tuttu hiekkapätkä.
Enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekilpailu, Chile. Epävirallinen tilanne 2/6 ajopäivän jälkeen:
1. Suomi
2. Ranska + 2.02 minuuttia jäljessä
3. Italia + 2.28
4. Ruotsi + 5.40

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti